Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ban Filistin’den dolayı utanıyor

BM Genel Sekreteri Ban, İsrail - Filistin sorunu hakkında konuştu: Ben dâhil, dünya liderlerinin, bu sorunun çözümünde ilerleme sağlayamamış olmasından dolayı zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum, utanıyorum.



Görev süresi 31 Aralık 2016’da bitecek olan BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, halka açık son konuÅŸmasını Londra’da, BM Genel Kurulu’nun 1946’da ilk toplantısını gerçekleÅŸtirdiÄŸi Central Hall Westminister’da yaptı. Ban, Filistin'de çözüm konusunda ilerleme kaydedilmemesinden ötürü utandığını söyledi.

Toplantıda kendisine sosyal medya üzerinden yöneltilen soruları da yanıtlayan Ban, Filistin ile ilgili soruya "Dünya liderlerinin, ben dahil, bu sorunun çözümünde ilerleme saÄŸlayamamış olmasından dolayı zaman zaman kendimi suçlu hissediyorum, utanıyorum” cevabını verdi. Ban, bölgedeki çatışmanın sona ermesinin Ä°srail ile Filistin yöneticilerinin tutumlarına baÄŸlı olduÄŸunu da belirtti.

Genel Sekreter, BM Güvenlik Konseyi’nin yapısıyla ilgili bir soru üzerine, 5’i sürekli 15 üyeli kurulun dünyadaki diÄŸer önemli ülkeleri de temsil edecek ÅŸekilde yeniden yapılandırılması gerektiÄŸine inandığını söyledi. Ancak bu deÄŸiÅŸikliÄŸin nasıl yapılacağına BM üyesi ülkelerin karar verebileceÄŸini belirtti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.